21 Aralık 2013 Cumartesi

SKULL TABLO YAPIMI

Bu sene kıyafetlerimizde, aksesuarlarımızda bol bol Skull desenler kullandık. Bir tablo kalmıştı, o da eksik kalmasın istedim. Farklı ve yapımı yine çok kolay bir kendin yap projesi bu. Ve eminim bittiğinde hepiniz evinizin en güzel köşesine asacaksınız. 
Gördüğünüz gibi bu tablo bir harika olacak. Hemen gerekli malzemelere geçeyim: 10 cm kalınlığında dikdörtgen düz bir tahta, siyah boya, beyaz ip ve kısa çiviler.
Öncelikle bu işlem için internetten bir kuru kafa resmi bulup tahtanızın büyüklüğünde bir çıktı alın, özalitler bu konuda size yardımcı olacaktır. Daha sonra tahtanızı siyah boya ile boyayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra kurukafa resmini ahşaba bantlayıp çevresine belirli aralıklarla çivileri çakın.
Resmin bütün hatlarını belli edecek şekilde çivileri çaktıktan sonra, kağıdı yırtıp çıkartabilirsiniz.
Burada önemli bir konu var ki çivileri çakarken çivilerin tahtanın diğer tarafından çıkmamasına dikkat edin. Çivi çakma işlemi bittikten sonra beyaz ipinizle çiviler arasında çapraz şekilde gidip gelerek kurukafayı oluşturmaya başlayabilirsiniz.
İp sarma işlemini yaparken kuru kafanın göz ve burnunun açıkta kalmasına dikkat edin.
Eğer çevresinden hiç ip geçmemiş çivi kalmadıysa, işlem bitmiş demektir. Artık evinizin salonunda en güzel köşede yerini alabilir :)

Fotoğraflar Beatiful mess sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler