13 Mayıs 2013 Pazartesi

DÖVME - TATTOO

Tarihi net belli olmasa da İsa'dan Önce 2000'li yıllara kadar uzandığı belirlenen dövme geleneği, hastalıklardan koruma ve bir nevi nazarlık görevi görmesi için uygulanmış ve ilk olarak Mısırlı mumyalarda ortaya çıkmış. O dönemler daha modern olan Eski Yunanlılar ve Romalılara göre her ne kadar barbarlık belirtisi sayılsa da günümüzde birçok insan dövme geleneğine uyuyor artık nazarlık niyetine yapılmasa da. 
Dövme yaptırmayı düşünenler varsa aranızda kesinlikle dikkat etmeniz gereken şartlar olduğunu unutmayın. Öncelikle dövme konusunda kesinlikle ucuza kaçmayın. Unutmayın bir şey değerinden fazla ucuzsa size pahalıya patlayacaktır. Kullanılan boyaların kalitesizliği ki bu da ucuz olmasına neden olur, kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa neden olabilir. Daha sonra dikkat etmeniz gereken 2. en önemli şey ise tabiki dövmeyi yapacak olan kişinin ve ortamın sterilize olup olmadığı. Aklınıza takılan bir şey varsa temizlik konusuyla ilgili bence hiç çekinmeden açıkça sorun. İğneyi yeni mi  açtınız? Daha önce başka kimsede kullanıldı mı? gibi....
Dövme yaptırmadan önce mutluka düşünmeniz gereken şey ise, bir anlamda ömür boyu onunla yaşayacak olmanız. Her ne kadar teknoloji ilerlese, dövme sildirmek mümkün olsa da hem yaptırmaktan daha acı verici hem de daha maliyetli. Bu nedenle eğer sıkılacağınızı yada pişman olacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yaptırmayın. Yaptırmayı düşünenleriniz varsa bu yazı karar vermesinde yardımcı olabilir umudundayım. Bunlar da benim sıkılmadan ve severek taşıdığım dövmelerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler