16 Eylül 2014 Salı

İPLİK AVİZE YAPIMI

Yaz bitti ama inanmak istemiyoruz :) Bu nedenle de yaz günlerinde yakışır bir şey yapalım dedim. İplikten rengarenk avizeler yapacağız. İster partilerinizde ister günlük olarak evinizde kullanın. Bittiğinde de böyle görünecekler: 
Önce her zamanki gibi malzemeler sayalım: Dilediğiniz renklerde ip, tutkal, mısır nişastası, vazelin, makas ve balonlar.
Öncelikle balonlarımızı istediğimiz boyutlarda şişirip uçlarını iple bağlıyoruz.
Farklı ebatlarda şişirdiğimiz balonları sabit bir çubuğa bağlıyoruz. Balonların üstüne tutkala yapışmamaları için her yere yayılacak şekilde vazelin sürüyoruz.
Artık karışımı hazırlama zamanı. Öncelikle yarım şişe tutkal ile yarım bardak nişastayı içlerine 1/4 ölçüde su ekleyerek karıştırıyoruz. Eğer ölçüler tutmazsa macun kıvamına gelecek şekilde nişasta ve tutkal ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız tutkal karışımının içine ipliklerinizi batırıp balonun çevresini sarmaya başlayın. Yatay ve dikey olarak çok sık olmamak şartıyla balonu sarın ve balonun uca yakın bir yerinde ipi sabitleyip bitirin.
Bütün balonların sarma işlemleri bittiğinde kurumaları için bırakın. Kapalı alanda kurumaya bıraktığınız balonlar için sabırlı olun. Çünkü iyice kurumazlarsa soyması da zor olacaktır.
Kuruma işlemi tamamlandığında balonları patlatarak, şekli bozmadan içinden çıkartın. Ve iplik avizeleriniz hazır! Dilerseniz süs olarak dilerseniz de ampul ekleyerek lamba olarak kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler