4 Aralık 2014 Perşembe

BU SEFERKİ ODADAN KAÇIŞ

Gün geçmiyor ki yeni bir deneyimimi paylaşmayayım :) Başlıktan anlayacağınız üzere bu sefer ki evden kaçış değil Odadan Kaçış. 1970 yıllarında ailesi tarafından tutsak edilmiş bir çocuğun hikayesi bu. Daha önceden bahsettiğim gibi oyun, en az 2 en fazla 5 kişi oynanabiliyor. Her odadaki ipuçlarını çözüp bir sonraki odaya geçerken oyunun kahramanı çocuğun hayatına da ışık tutmuş oluyorsunuz.
Değerlendirmeme gelince; bu zamana kadar oynadığım oyunlar içinde en yaratıcısıydı. Bulmacalar zekice düşünülmüş ve işlenmişti. Bu evde çözdüğümüz bazı bulmacaları hala "o nasıl akıllarına gelmiş ki?" diye anıyoruz açıkcası :) Bu oyun analitik düşünmenizi gerektiren bir oyun, kıyafetlerin cebini karıştırayım içinden nasılsa bir anahtar bulurum oyunu değil. Bu oyunda genele bakmaktan öte detayları birleştirme yoluna gitmeniz sizin için daha uygun olacaktır eminim. Yaratıcılarının karanlık oda dedikleri son oda çok iyi tasarlanmış ve gerilim yaratma konusunda da başarılı. Bence bu tip oyunların teknik olarak en büyük sıkıntısı havalandırma. Biz bu oyunda küçük bir odada 5 kişi olmamıza rağmen havalandırma açısından hiçbir sıkıntı yaşamadık. 
Oyun iyi hoş. Peki biz ne yaptık? Odadam kaçabildik mi diye sorarsanız 4 dakika gecikmeli de olsa kaçmayı başardık! Oyunun sonunda bizlere oyuna giriş zamanımızı ve odalardan çıkış zamanımızı gösteren bir de kart verdiler. Gittiğim her yerden anısı olan bir şeyler biriktirmeye çalışan bir insan olarak en çok da buna sevindim. Oynadığım oyunlar arasında en iddialı ve yaratıcı olanlarından olan bu oyunu mutlaka denemelisiniz. Rezervasyon için internet sitelerini ziyaret edebilir 05547007631 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Anadolu yakasının en iyi Evden Kaçış Oyunu içinse buraya tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler