18 Ağustos 2013 Pazar

GÜNLÜK ALIŞVERİŞİM

Merhabalar. Erkek arkadaşımın 12 gün sürecek yurtdışı gezisinin 4. gününde dün, evde bunaldım ve en yakın arkadaşlarımdan birini dışarıya çıkmak için davet ettim. Her kadının sıkıldığında yada morali bozuk olduğunda yaptığı gibi ben de alışverişe verdim kendimi. Çoğu blog yazarı arkadaşımın alışverişinden farklı gerçi benimki. Zaten çok makyaj yapan biri olmadığım için buralar fondötenler, allıklar, kremler dolacak sanıyorsanız yanılıyorsunuz baştan söyleyeyim :) Bizim yolumuz alışveriş için genelde ilk olarak kitapçılara düşer. Bir önceki akşam Kadıköy Alkım'ın önünden geçerken ingilizce kitaplarda indirim olduğunu okumuştum. Tabiki aklımda tuttum bunu ve ilk olarak Alkım'a gittik. Bu aralar ülkemizde ve Ortadoğu'da yaşananlardan sonra ne mutlu ki yeniden gündeme gelen George Orwell'ın en son meşhur Hayvan Çiftliği kitabını okumuştum. Kısacık bir araştırmadan sonra gördüm ki çok cahilmişim. Daha ünlü bir eseri varmış ki o da Bin Dokuz Yüz Seksen Dört kitabı. Gider gitmez onu aldım tabiki Alkım'dan. Ona ek olarak yaklaşık 3 aydır yabancı dil kursuna gidiyorum. Fransızca ve İtalyancadan sonra İngilizceyi kesin olarak bitirmeye kararlıyım. Hiç İngilizce bilmiyor değilim, intermediate düzeyindeyim fakat kurs sonunda IELTS'e girip sınav sonucumu görmek istiyorum. Bu nedenle bir de ingilizce okuma parçalarının olduğu bir kitap aldım.
Alkım'da yaklaşık 1 saat kadar zaman geçirdikten sonra, Chez Bore'ye kahve içip bir şeyler atıştırmaya gidiyorduk ki yeni bir Flormar mağazası açıldığını farkettim. Kesinlikle uğramadan geçmediğim tek mağaza Flormar'a ait mağazalar. Uslanmaz bir oje düşkünüyüm. Bir pantone kalıbını rahatlıkla doldurabilecek sayıda ve tonlarda ojelerim olmasına rağmen, hatta bazılarından ikişer üçer tane olmaya başladı, yine de almadan duramıyorum :)
Daha önce buradaki yazımda da bahsettiğim gibi flormarın sanırım en sevdiğim serisi Matte serisi oldu. Yine aynı seriden mor ve turuncu rengini de dün satın almış oldum. Tanıtımlarda gördüğüm Light Summer serisini de deneyeyim diyerek buz mavisi rengini tercih ettim fakat sürdüğümde gördüm ki sedefli bir renk ve bu benim en sevmediklerimden. Kesinlikle basit gösterdiğini düşünüyorum. Şu an her tırnağımda farklı bir oje var en soldaki fotoğrafta da göreceğiniz üzere. Yarın işe böyle gidemeyeceğim için sanırım içinden iş hayatıma en uygun gidecek olan ve her daim vazgeçilmezim olan Supershine kırmızı rengi tercih edeceğim. Dün dışarı çıkmak için biraz geç kalmamız ve mağazaların çoğunun kapanması nedeniyle alışverişimiz bu kadarla sonlandı. Tam ayın ortasındayken iyi de oldu sanki :) Benim haftasonum böyle geçti, peki sizin nasıl geçiyor? Siz neler yaptınız? En son neler satın aldınız?

4 yorum:

  1. çok güzel bi alışveriş olmuşş :D
    ojelerine bayıldım
    Bin Dokuz Yüz Seksen Dört ü ben de okumuştum gerçekten harika bir kitap, filmi de var ama güzel değil.
    sana iyi okumlar ve güle güle kullan ojelerini canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmini duymuştum ama izlememiştim. Kitabın güzel olduğuna eminim sabırsızlanıyorum başlayıp bitirmek için :)

      Sil
  2. bin dokuz yüz seksen dört harika bir kitap o kadar yıl önce bugünü görüpte yazılmış sanki.iyi okumalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de yeni farkettiğim için kızıyorum kendime bu kitapla ilgili. neyse zararın neresinden dönsen kardır demişler :)

      Sil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler