23 Aralık 2013 Pazartesi

AYNI YILDIZIN ALTINDA - KİTAP DEĞERLENDİRMESİ

Geçtiğimiz haftalarda nihayet bitirdiğim bu kitabı ancak yazmaya vaktim oluyor. John Green'in The Fault in Our Stars orjinal isimli bu kitabı sanırım okuduğum son kitabı olacak. Tamamen kitap fuarı ucuzluğunda kafa dağıtmak için okurum, alayım dediğim bu kitabı meğer genç, ergen kızlarımız okuyup okuyup ağlamak için alıyorlarmış. Bundan da yeni haberim oldu. Nitekim bazı kitap değerlendirmelerinde okudum ki o ergen kızlarımız kitabın onları yeterince ağlatmayışından da rahatsızlarmış. Rahatsızın kim olduğunu bir kez daha düşünüp bu konuyu daha fazla uzatmıyorum :)
Yukarıda da bahsettiğim gibi, ergen kızların bizi yeterince ağlatmadı diyerek söylemek istedikleri şudur: Yazar kanser hastası iki gencin aşklarını anlatırken olayı çok da ajite etmiyor .Bu beni mutlu ederken onları hayalkırıklığına uğratmış sanıyorum. Öncelikle kitabın ilk başları gerçekten çok sıkıcı. Hatta neredeyse son 100 sayfaya gelene kadar sıkıntıdan patlamak üzereydim. Okurken yazara, tamam geç hadi buraları demek istiyor insan. Nihayet son 100 sayfaya geldiğinizde olaylar olması gereken hıza kavuşuyor. Ve zaten sonra da kitap bitiyor :) Yazar olayları anlatırken ajite etme yoluna gitmezken nadiren güldürmeyi de başarmış bu kitapta. Bu kitabın değerlendirme notunu yazdıklarımdan sonra yeterince net anlaşmışsınızdır zaten. Kısaca bir daha John Green okumayı düşünmüyorum ve New York Times Bestseller listesini de ergenlerin yönlendirdiğini düşünüyorum :) Filmin bir de kitabı çekiliyormuş ki aman yarabbi! deyip bu konuyu kapatıyorum :) Şu anda Rita Falk'dan Kış Patatesi Köftesi'ni okuyorum, mutluyum, huzurluyum, yakında değerlendirmesini buraya yazıyorum. Öptüm :)

3 yorum:

  1. Popüler Kitapları alma konusunda hep çekincede kalmışımdır. Ergen tüketim kitlesi popüler kültürü oluştururken inanılmaz bir belirleyici oluyor. O kadar çok, alıp okumadığım kitap varki onları eritene kadar kitap almama diyetine girmiştim sırf bu yüzden bu kitabı alıp almama konusunda gel-git yaşadım:) Bu posttan sonra anladım ki iyiki almamışım paylaşım için teşekkürler birazda olsa merakımı giderdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alma anneeeem alma gülüüüüm :)) walla alma hiç gerenk yok, benim de Cehennem'den sonra aldığım 2. popüler kitap. Daha da almam zaten

      Sil
  2. Her kitabı bitirmekte inat ederim ama bu kitap bitiremediklerim arasına girmeyi başardı :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler