5 Şubat 2014 Çarşamba

HAFTASONU AKTİVİTESİ - STOMP

Pazartesi günkü Instagram yazımda kısaca bahsetmiştim size haftasonu ne yaptığımızdan. Detayları yazmak için ancak vakit bulabildim. Biz geçtiğimiz Cumartesi günü, bir medya kuruluşunun davetlisi olarak, birbirinden farklı aletleri müzik enstrümanına dönüştürerek kullanan, dünyayı kasıp kavuran Stomp'u dinlemeye gittik.
Stomp, gösterilerinde müziği, dansı ve tiyatroyu bir arada kullanan, hiç konuşmasalar da ilgiyi kaybetmeyen hiperaktif bir grup. Günlük hayatta bolca kullanılan kibrit çöplerinden, süpürgelere, şişelerden, tükenmez kalemlere kadar bir sürü farklı objeyi gösteri boyunca kullanıyorlar. Aslında gösteride çekim yapmak yasak fakat siz de tadımlık görebilin diye kısa birkaç video çektim :)
1991 yılında İngilterede kurulan grubun kurucuları Luke Cresswell ve Steve McNicolas. İşin ilginç kısmı şu ki ekipteki hiç kimse perküsyon dışında profesyonel bir enstrüman çalmıyor. Ekibin kendi içindeki etkileşimleri sizin de 1 saniye bile sıkılmadan izlemenizi sağlıyor. Ayrıca dikkatinizin dağılmaya başladığını düşündüğünüz anda ekipten biri hemen sizi de ritme dahil ediyor.
Biz salon olarak her ne kadar ritme pek ayak uyduramasak da Stomp ekibi bizi oldukça etkiledi. Yetenek nediri sorgularsak eğer gün içinde kullandığımız en alakasız aletlerden bile bu ritimleri yakalayan bir ekip yetenek nedirin cevabı olur.
1 saat 45 dakika süren bu etkileyici ve neşeli gösteri de ara verilmiyor ve etkinlik sömestr tatili boyunca Ankara ve İstanbulda sergilenmeye devam edecek. Bence güzel ve izlenesi bir gösteri. Eğer gitmeyi düşünürseniz buradan bilet alabilirsiniz. Yeni etkinlik yazılarında görüşmek üzere :) Mutlu kalın...

5 yorum:

  1. Merhaba Esra Hanım. Bu blogda size mi ait?

    http://modagunu.blogspot.com.tr/2013/07/i-love-instagram.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Hayir benim degil o blog?

      Sil
    2. Su an dumur olmus durumdayim acikcasi :/ yarin cok detaylica arastiracagim bunu. Kimmis benim yazilarimi izinsiz yayinlayan bulacagim onu. Saygisizliga bak ya cok sasirdim inanin

      Sil
  2. Benim yazılarımla birlikte daha bir çok bloggerın yazılarını çalmış. Bir de pişkin pişkin yazılar ve fotograflar bana aittir diyor. Ben google da şikayet ettim hatta blog yazarlarını da tek tek uyarıyorum. Lütfen siz de şikayette bulunun ve site sahibine yazın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yeniden
      Bu sorunu Blogspot yardım alanına yazdım ve buradan şikayet etmemiz gerektiğini ilettiler. Sizin de bilginiz olsun

      https://support.google.com/legal/contact/lr_dmca?product=blogger

      Sil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler