10 Mart 2014 Pazartesi

300: RISE OF AN EMPIRE

İstanbul'da yaşayanlar varsa aranızda biliyordur, bu haftasonu İstanbul'da yağmur neredeyse hiç durmadı. Hal böyle olunca biz de pek dışarıya çıkmadık, çıkmak istemedik. Pazar kahvaltısı için dışarı çıktığımızda çıkmışken sinemaya da gidelim dedik. Bu bir açıdan hiç de hoşumuza gitmiyor ama malesef sinemaları yerli filmler sarmış. Yerli filmler haricinde vizyonda kendine yer kapabilmiş 1-2 yabancı filmin içinde de en gitmek istediğimiz film olarak 300: Bir İmparatoruğun Yükselişi'ni seçtik.
İlk filmde 300 Spartalı askerin karada verdiği mücadeleye ek olarak bu filmde deniz kısmına çevrilmiş kamera. Donanmaya komuta eden Themistokles ile intikam ateşiyle kavrulan Pers kumandanı Artemisia arasındaki güç savaşı 3 ayrı taarruz olarak izleyiciye sunuluyor. İlk filmde ölümünü izlediğimiz Kral Leonidas'ın karısının anlatımıyla ilerleyen filmde, güçlü Sparta'lılar yine son dakikada Themistokles'in imdadına yetişiyor…
Film Imax ve 3D olarak izleyiciye sunulmuş. Biz Rexx sinemasında 3D olarak izledik filmi. Film içeriksel olarak pek bir şey aktarmasa da etkileyici savaş sahneleri, görsel efektler ve slow motion sahneler ile sizi perdeye kitliyor. Tamamı set ortamında üretilmiş bir film bile olsa fantastik 3D dünyası gerçekliğe çok yakın. Filmin tarzı haline gelen karanlik ve siyahın kullanımı da savaş ortamındaki insanların yaşadığı karamsarlığı ve ölüme yakınlığın verdiği hissi destekliyor. Başta da söylediğim gibi Persler ile Yunanlılar arasında yaşananları tarihsel gerçeklikle izleme isteğiyle gidiyorsanız filme eli boş dönebilirsiniz. Fakat fantastik bir gözle bakabilirseniz filme iyi vakt geçireceğinizi garanti ederim…

2 yorum:

  1. Film hakkında bence gayet profesyonel bir yorum olmuş: Hem teknik jargona kaçmayan basit bir anlatım, hem zengin bir içerik ve iyi bir özet.
    İşin eğitimi nasıl da kendini gösteriyor:)
    Bu arada daha çok film yorumu bekliyorum, çok keyifli çünkü anlatımın, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) Ben de yazarken ya şimdi söyleyecek çok şey var aslında ama biraz daha hafifleteyim ki herkes anlayabilsin mantığıyla yazıyorum. Zaten yoksa çok sıkıcı olur :)
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler