29 Ekim 2014 Çarşamba

GONE GIRL

Madem Cumhuriyet Bayramı tatilini fırsat bilip 5 günlük bir tatil yaptık, neden sinemaya gitmeyelim değil mi? Geçtiğimiz hafta gitmek isteyip de benim rahatsızlığım yüzünden gidemediğimiz Gone Girl filmine, Akasya AVM'den ancak en ön sıradan sıra bulabildik son dakika.
Öncelikle filmin etkileyici IMDB puanından bahsetmek istiyorum. Bence Seven ve Fight Club gibi kült David Fincher filmlerinin yanından bile geçmiyor ve aldığı 8,5lik puanın nedeni vizyona henüz girmiş olması diye düşünüyorum. Seven filminin 8,7 Fight Club'ın 8,9 aldığı bir sistemde Gone Girl'ün 8,5 alması imkansız :)
Film hakkındaki yorumlarım şöyle: bu film Fincher'ın bir kere izleyip iyi zaman geçireceğiniz filmlerinden. Heyecanlı başlayan, heyecanlı devam eden, gerilim yaratan ve sürükleyen bir film. Filmi bir kere de çözüyorsunuz ve bir daha da izleme gereksinimi duymayacaksınız muhtemelen. Ben kitap uyarlaması filmleri seven bir insan değilim açıkcası. Gone Girl filmi biliyorsunuz ki Gillian Flynn'ın bestseller kitabından uyarlama. Eminim kitap filmden daha iyidir ama uyarlama konusunda çok da başarısız diyemeyiz film için.
Yönetmenin diğer filmleri arasında her ne kadar sönük kalsa da sürükleyici yapısı ve etkileyici konusuyla mutlaka bir şansı hakediyor film. Şu zamanlarda Türk filmlerinin artmasıyla birlikte vizyonda gösterim şansını yavan yavaş kaybeden filmin son seanslarına yetişmenizi öneririm. İyi seyirler...

1 yorum:

  1. Ben de çevremde seyredenlerden duydum ve herkes çok beğenmiş, dillerde resmen... Bakmak lazım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler