15 Şubat 2014 Cumartesi

IPHONE UYGULAMALARI #4# FLAPPY BIRD

Bir süre ara verdiğim Iphone uygulamaları yazı dizisine yeni ve popüler bir uygulama ile devam edeyim dedim. Son dönemlerde kendinden bolca bahsettiren Flappy Bird oyunu. Angry Birds'den sonra bir kuş oyunu daha dünyanın gündemine oturdu. 
Son zamanlarda indirme rekorları kıran bu oyunun en önemli özelliği sinir bozucu olması. Bu da oyuncular da hırsı tetikliyor. Böylece elinizden bırakmanız mümkün olmuyor. Öyle ki bir çok oyunda oldukça başarılı olan ben bir haftadır oynuyorum ve en fazla 5 puan alabildim :)
Oyundaki amaç ekrana tıklayarak kuşu havada tutmak ve gelişigüzel dizilmiş borular arasından geçirebilmek. Oyun böyle anlatıldığında oldukça basit duruyor ta ki oynayana kadar.
Ekrana tıklamayı kestiğiniz anda kuş alçalarak çakılıyor fotoğrafta gördüğünüz gibi :) Flappy Bird'ün geliştiricisi Vietnamlı Dong Nguyen aslında oyunu boş zamanlarda kafasını dağıtmak için geliştirmiş. Ve insanlarda bu denli bağımlılık yapması onu da çok şaşırtmış. Ve geçtiğimiz günlerde medya ve hayran baskısından bunalan Dong Nguyen aynı zamanda insanlarda bağımlılık yapan bir oyun geliştirmek istemediğini belirterek oyunu geri çekti. Artık oyunu cep telefonunuza indirmeniz mümkün değil. Fakat oyun bağımlıları buna da bir çözüm bulup oyunu web ortamında oynamaya dönüştürdüler. Dediğim gibi eğer daha önce bu oyunu telefonunuza indirmediyseniz fakat oynamak istiyorsanız örneğin buradan oynayabilirsiniz. Oyun bu kadar popüler olunca hileleri de bulunmuş tabii. Ben denemedim fakat bu konuyla ilgili bir çok video var. Aşağıdaki de onlarda biri:
Ben yukarıdaki videodaki gibi oturup hile yapmak için uğraşmam açıkçası. Belki merak edenleriniz vardır ama. Ben kendi halimde 5 puan skorumu geçmeye çalışıyorum. Siz oynuyor musunuz ve skorunuz kaç merak ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler :)

1 yorum:

  1. Tam bir sinir küpü bu oyun yaa sakin insanı bile delirtir -.-

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler