14 Ağustos 2014 Perşembe

HERKÜL: ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI

Geçtiğimiz Pazar günü, oy kullanıp seçim sonuçlarını bekledikten ve kazanan da belli olduktan sonra moralimiz oldukça bozukken sinemaya gidelim bari kafamız dağılsın diye düşündük. Sinemada gidilebilecek filmler arasında da en çerezi Herkül gibi geldi, hem de 3D. Bu tip durumlarda 3D filmleri özellikle tercih ediyoruz ki filmin içinde gibi hissedip gerçek dünyayı unutalım diye. 
Öncelikle dediğim gibi film tabiki oturup üstüne uzun uzun düşüneceğiniz filmlerden değil. Ama düşündüğümüz kadar kötü de değil. Öncelikle filmde izlediğimiz bu Herkül dünyevileştirilmiş ve bilinen efsanevi tarafı oldukça akılcı ve gerçekçi bir şekilde açıklanmış.Üstelik çok da inandırıcı olmuş. Yani her şeyi kendi başına yapan, Tanrılara kafa tutan bir Herkül yok karşımızda. Bunun aksine biraz kurnaz ve belirli insanlarla işbirliği yapan bir Herkül var.
Filmin baş karakteri, Herkül'ü canlandıran Dwayne Johnson bu filmle sadece "kas yığını" olarak nitelendirilmekten de kurtarmış bence kendisini. Vizyondaki filmler arasında hangisini izleyelim diye karar veremeyenlere ufak da olsa bir yardımım dokunmuştur umarım. Şimdiden iyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler