20 Ekim 2014 Pazartesi

MİDAS'IN KULAKLARI

Geçen hafta Londra tatilimizden önce biletlerini satın aldığımız ve merakla beklediğim Midas'ın Kulakları operasına gittik. Kadıköy'lü olmanın mutluluğuna varmak için Süreyya Operası başlı başına bir neden. Dünyadaki örnekleri yanında küçük kalsa da çok ama çok sevdiğim bir mekan.
Midas'ın Kulakları için salon neredeyse tamamen dolu idi. Eserin konusu eşek kulaklarıyla ünlü Midas tabiki :) Güneş Tanrısı Apollon ile Doğa Tanrısı Pan'ın aralarındaki yarışa Frigya Kralı Midas'ı yargıç seçmeleriyle başlar olaylar. Yargıç Midas, Apollon'u küçük düşürmek için galibi Pan ilan edince Apollon sinirlenir ve Midas'ın Kulaklarını eşek kulaklarına çevirir. Midas'ın uzun süre sakladığı bu sırrı bir gün ortaya çıkar ve işler değişmeye başlar.
Yücel Erten'in sahneye koyduğu oyun heybetli ve başarılıydı bence. Kadronun kalabalık olması sahneyi doldurmakta yararlı olduğu kadar halkın çok sesliliği bakımından da anlatıcı oldu. Her rolüm ve oyuncunun kostümü ayrı ayrı özenli ve gösterişliydi. Benim favori karakterim hem mitolojiden duyduğum ilgi hem de kostüm ve oyunculuğu ile Pan oldu. Pan ve keçilerin dansı hayran bıraktı izleyenleri.
 
Oyun bittiğinde izleyiciden çılgınca ve bitmek bilmeyen bir alkış tufanı koptu :) Bence oyun her alkışı teker teker haketti. Sanıyorum sadece 3 oyunları kaldı ve pek de bilet kalmadı fakat bilet bulabilirseniz mutlaka gidin derim. Sevgi ve sanatla kalın...

4 yorum:

  1. benim de izlemek istediğim ama bir türlü fırsat yaratamadığım bir opera
    bu yazın ve fotolarından sonra hemen proğram yapıp gitmeliyim.

    YanıtlaSil
  2. ödülün var tatlım

    http://burcuaydn04.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulumu-aldm-aaaa-dostlar.html#gpluscomments

    YanıtlaSil
  3. Bilet alma konusunda geç kalmış mıyımdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cnm geç kaldın muhtemelen ama bazen tek tük bilet kalıyor, bak sen yine de

      Sil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler