18 Aralık 2012 Salı

DUKAN DİYETİ

Son dönemlerin en moda diyeti... 4 evreden oluşan diyet, kimileri tarafından yerin dibine sokulurken kimileri tarafından baş tacı ediyor. Buradan doldurmanız gereken test ile kaç gün ne kadar süre, hangi evrede diyet yapmanız gerektiği belirleniyor.


İlk evre: Atak evresi. Vermeniz gereken kilo, yaşınız boyunuz vs gibi kişisel özelliklerinize göre değişen bu evre 1-10 gün arasında değişiyor. Bu evrede tüketebileceğiniz gıdalar: az yağlı etler, deniz ürünleri ve balıklar,  sakatatlar, derileri hariç olmak üzere kümes hayvanları, yağsız süt ürünleri, her gün en az 2 lt su ve günde 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği. Buna ek olarak çay, kahve, bitki çayları ve günde 1 kutuyu geçmemek üzere light kola'da içebilirsiniz.


İkinci evre: Seyir evresi. Eeee biz hiç sebze yemeyecek miyiz sorularını duyar gibiyim :) Bu evrede sebzeler de giriyor devreye. Atak evresinde vücuttaki ödem atılırken asıl kilo vermenin başlayacağı evre burası. Atak evresinde yediklerinizden farklı olarak bazı pişmiş yada çiğ sebzeleri de ekleyebilirsiniz öğünlerinize. Ek olarak bu evrede yulaf kepeği ölçüsü de 2 yemek kaşığına çıkıyor. Kitapta belirtildiği üzere seyir evresini farklı şekillerde yapabilirsiniz. Bunlar: 
* 5/5 yöntemi: 5 gün protein, 5 gün protein+sebze tüketerek yapılır
* 1/1 yöntemi: 1 gün saf protein, 1 gün protein+sebze tüketilerek yapılır. Uzun vadede yapılması daha kolaydır
* 2/5 yöntemi: Çok fazla kilo vermesi gerekmeyenlere uygundur. 2 gün protein, 5 gün sebze+protein olarak yapılır.
* 2/0 yöntemi: Belden aşağısından kilo vermek isteyen fazla kilosu olmayanlar için uygundur. Haftada 2 gün protein tüketilir, diğer 5 gün fazla yememek kaydıyla normal beslenme düzenine devam edilir.


Üçüncü evre: Güçlendirme evresi. Diyetin bu evresine kadar verdiğiniz kilolarla hesaplanarak verdiğin her 1 kilo için 10 gün devam etmeniz gereken evredir. Haftada 1 gün protein tüketmeniz gerekmektedir. Diğer günlerde ise atak dönemindeki proteinler, seyir döneminde tükettiğin sebzeler ve 1-2 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Buna ek olarak her gün 2 dilim tam buğday ekmeği de tüketilebilir.


Dördüncü evre: Koruma evresi. Bu evrede haftanın 6 günü istediğiniz gıdayı tüketebilirsiniz fakat haftanın 1 günü atak evresindeki beslenme düzeninizle beslenin. En önemlileri günde 3 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketmeyi ve günde en az 2 lt su içmeyi unutmayın...




NOT: Konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum olarak bırakırsanız elimden geldiğince yardımcı olurum. Teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler