17 Ocak 2013 Perşembe

KEMANIMLA SİZE BİR SES VEREBİLSEYDİM EĞER...

Günaydınlar. Bugün perşembe. Daha önce de bahsettiğim gibi bir süredir keman kursuna gidiyorum. 27 yaşında keman öğrenmeye çalışmak oldukça güç. E bir de kemanın kendi enstrümental zorluğu eklenince benim için biraz daha zor oluyor durum :) Fakat o sesi duyduğunuzda yaşadığınız mutluluk her şeye değer. Öncelikle ben de öğrenmek istiyorum ama bilmiyorum yapabilir miyim diye düşünenlere söylüyorum: Evet yapabilirsiniz. Yalnız keman, perdesiz bir enstruman olması ve yay tutuşunun göründüğü kadar kolay olmaması gibi başlı nedenlerden ötürü pek evde çalışarak kendi başınıza öğrenebileceğiniz bir müzik aleti değil. Doğuştan bu konuda yetenekli değilseniz tabii. Ben yine de konuyla ilgili temel bilgimi alayım, öğreneyim bakalım nasılmış diye düşünenlerdenseniz işte kemanda temel pozisyon ve yay tutuşu...

Duruş Pozisyonu:
Ayakta duruş biçiminde, ayaklar yanlara doğru omuz hizasında açık ve bedenin ağırlığı iki ayak üzerinde dengelenmiş durumda olmalıdır. Beden doğal dikliğindedir. Bu duruş yeni başlayanlar için dengeli duruş pozisyonudur. 

Yay tutuşu:

Eğer solak değilseniz yay sağ el ile tutulur. Yayı doğru tutmak gerçekten önemli ve zor. Anlatmaktansa fotoğrafları incelediğinizde daha net anlayacaksınız.










2 yorum:

  1. bu sayfaya nasıl ulaştım anlayamadım ama keman sesini cok severim sayfanıza uyede oldum blog yazarı olarakta yorum yapmadanda olmaz dedim başarılar dilerim ..

    http://tedavisart.blogspot.com/

    http://crazycomedy1.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler