14 Aralık 2013 Cumartesi

SOĞUK HAVALAR İÇİN KULAKLIK YAPIMI

Kış aylarında ellerimizden sonra en çok üşüyen yerlerimiz kulaklarımız sanırım. En azından benim için öyle :) Her ne kadar kulaklarım ve burnum eşit derecede üşüse de burnu atkının altına saklayabiliyoruz. Biz süsüne düşkün hanımlar saçımız bozulmasın diye bere de tercih etmiyorsak eğer geriye tek bir seçenek kalıyor soğuktan korunmak için. O da bu kışlık kulaklıklar. Bir çok yerde yaygın olarak satılıyor çeşit çeşit kulaklıklar. Ama hiçbiri emek vererek, kendi ellerimizle yaptığımız kadar kıymetli olamaz değil mi? O zaman hemen kendi kulaklığımızı kendimiz yapalım.
Bunun için öncelikle gerekli malzemeler: polar, keçe yada eski yün kazaklarınızdan bir parça. Öncelikle bu saydığımız üç malzemeden birini seçip dilerseniz kağıttan bir model yaparak kafamıza uygun şekilde kumaşı kesiyoruz. Süslemek için çiçek şeklinde keçe parçaları oluşturuyoruz.
Kestiğimiz kumaşın kenarlarını kötü görünmemesi için dikiyoruz.
Kumaşın uç kısımlarını da dikiyoruz.
Fotoğraftaki gibi kumaşın uç kısımlarını dikmeden önce kumaşı kafamıza göre ölçüp fazlalığı içine kıvırarak dikmeliyiz.
Kumaşın bir ucuna düğme diğer ucuna ise ilik açıyoruz.
Daha önceden süsleme için kestiğimiz keçeleri kumaşımıza dikiyoruz.
Ve kulaklığımız hazır bile :)
Soğuk kış günlerinde artık kulaklarınız kendi yaptığınız kulaklıklarla ısınacak :) Bu sadece bir örnek. Yapım aşamasında kendi yaratıcılığınızı kullanarak farklı modeller de üretebilirsiniz.

Fotoğraflar Delia Create sitesinden alınmıştır.

1 yorum:

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler