2 Ocak 2014 Perşembe

KIŞ PATATESİ KÖFTESİ - KİTAP DEĞERLENDİRMESİ

En son okuduğum Aynı Yıldızın Altında kitabının hayalkırıklığından sonra neşeli bir şeyler okuyayım diyerek başladım Kış Patatesi Köftesi'ne. Ve söylemeliyim ki pişman da olmadım.
Pek sevdiğim Pegasus yayınlarından çıkan bir kitap bu. Yazarı Rita Falk'un ilk polisiye romanı. Rita yazmaya devam ederse ben de okumaya devam edeceğim gibi görünüyor. Yazdığı gibi tam bir Alman Taşra polisiyesi. Kitabı okumanızı isterim bu nedenle fazla detaya girmek istemiyorum ama kısaca konu, Münih polis teşkilatından disiplinsizlik nedeniyle sürülmüş Franz Eberhofer'in etrafında geçiyor. Kasabanın durgunluğundan bunalan Franz, bir ailenin teker teker, esrarengiz şekilde ölmeleriyle vakalara dört elle sarılır. Bu davayı çözmeye çalışırken kendi başından ve kasaba halkının başından geçenleri eğlenceli bir şekilde, Alman komedisi olarak anlatıyor kitap.

Yazarı Rita Falk bu kitabı yazmaya başlamadan önce şöyle düşünmüş:
"Okuduğum ve kötü bulduğum yığınla kitabın ardından bir süre sonra şöyle bir duyguya kapıldım: Ben de kötü kitaplar yazabilirim. Hatta belki iyi bir kitap yazmayı bile başarabilirim. Ya da en azından komik kitaplar."

 Yazar dediğinin bir kısmını da yapmış. İyi ve komik bir kitap yazmayı başarmış. Aynı Yıldızın Altında gibi daraldığım, bitirmek için kendimi zorladığım bir kitaptan sonra bu kitap bana terapi gibi geldi. Benimle aynı durumda olan varsa tavsiye ederim :) Bu kitap da bitince kitap fuarında alıp hatta imzalattığım Hakan Günday'ın Daha kitabına başladım. Onun da değerlendirme yazısı çok yakında burada olur. Okumak için bol zamanımızın olduğu günler olması ümidiyle...

4 yorum:

  1. senin daha önceki tavsiyen üzerine kendime yeni yıl hediyesi olarak aldım okunacaklar arasında sırasını bekliyor canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok darlandığın yada bir kitaptan umduğunu bulamadığım bir anda başlayıver kitaba, hemen de bitiyor zaten :)

      Sil
  2. Bunu okumak istiyordum ben de. taşra polisiyesi:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler