19 Nisan 2014 Cumartesi

BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ

Her zaman işlerini ve planlarını son dakikaya bırakan ben ve erkek arkadaşım, İstanbul Film Festivalinin başlamasına 1. gün kala bilet almamız gerektiğini hatırlayıp bu filme bilet almak istediğimizde görevli bize "Ohoo, bileti ilk biten film bu zaten." demişti. Biz de üzülmüş şansımıza küselim demiştik. Sanıyorum filmin çok fazla ilgi görmesinden olsa gerek festivalle aynı zamanda birkaç sinema salonunda da vizyona girdi film. Biz de ilk fırsatta Capitol Spectrum sinemalarında izledik filmi. Ben yönetmenin popüler bir başka filmi olan Moonrise Kingdom'ı izlediğimde beğenmemiştim. Yönetmene bir şans daha vermek istedim ve hiç pişman olmadım. Yönetmen böyle bir cast oluşturmuş ki sanıyorum filmde bir ben yokum :))
20. yüzyılın başlarında Zubrowka şehrindeki Büyük Budapeşte Otelinin ihtişamlı döneminde geçiyor film. Film hala vizyonda olduğu için çok fazla spoiler vermeyeyim istiyorum bu nedenle çok detaya girmeyeceğim merak etmeyin. Kısaca film otelin konsiyerji Gustave H. ile bellboy Zero Mustafa'nın miras olayı yüzünden yaşadıkları eğlenceli ve bol karmaşalı macerayı anlatıyor.
Yönetmenin daha önce de 3 kere Oscar'a aday olmuş set dekorasyoncusu ve sanat yönetmeni ile çalışmış olmasından anlayabilirsiniz ki filmin sanat yönetimi mükemmel. Görsel efektlerle desteklenen sahneler izleyiciyi büyüleyici bir masal dünyasına sürüklüyor. Bunu yaparken hayatın gerçekliğinden de kopmuyor. Aynı zamanda yönetmenin içerik kadar hikaye anlatımını sanatsal öğelerle desteklemesi de diğer yönetmenlerden farklı kılıyor kendisini. İşin özü: bu kadar önemli oyuncunun ve bu kadar sağlam temelli sanat yönetiminin birleşmesiyle ortaya çıkan bu eğlenceli filmi vizyondan kalkmadan gidip izleyin. Gerçekten pişman olmayacaksınız. Filmden çıkarken aklınıza gelecek ilk şey ne kadar iyi vakit geçirdiğiniz olacak...

2 yorum:

  1. Film gerçekten muhteşemdi, tıpkı bir kitap tadındaydı. Sıkılmadan, keyifle izledim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şekilde. Dediğim gibi büyüleyiciydi! :)

      Sil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler