22 Nisan 2014 Salı

RUHUNUZ YAZA HAZIR YA VÜCUDUNUZ?

Havalar ısındıkça etrafta daha çok "Yaz geliyor acilen kilo vermem lazım." cümlesini duymaya başladım. Açıkçası sporla arası iyi olan bir millet değiliz. Aksine milli sporumuzun piknik ve mangal olduğunu düşünüyorum :) Hal böyle olunca da yaz aylarına girmek üzereyken etrafta çok fazla kilo vermem lazım insanı oluyor. Gidebilen salonlara gidiyor ve spor salonları bu dönemlerde çok daha yoğun oluyor. Peki çocuğu olan, maddi durumu yetersiz olan, evden çıkmamak için geçerli nedeni olanlar kilo vermeyecekler mi? Tabiki verecekler. Aşağıda göreceğiniz hareketleri yaparak 1 ayda vücudunuzda ciddi değişiklikler gözlemleyebilirsiniz. Denemesi bedava :)
İlk hareketimiz Jumping Jacks. Lisedeyken Beden Eğitimi derslerinde bol bol yaptırırlardı, hatırlayanlarınız vardır :) 25 kes yapacağımız Jumping Jacks ile başlıyoruz spora.
Jumping Jacks'den sonra 25 kere de şınav çekeceğiz. Şınav çekmek kadınlar için biraz daha zor olabiliyor. Eğer çekemiyorsanız belinizi zorlamayın ve bu hareketi atlayın.
25 kere şınav çektiysek veya çekemeyip atladıysak :) şimdi Superman olacağız. Evet bu hareketin adı fotoğraftan da anlayacağınız üzere Superman. 25 kere superman uçuşu yapıyoruz :)
Superman gibi uçtuktan sonra bacaklarının kalınlığından şikayetçi olanlar için devam lunge hareketine geçiyoruz. Bu da 25 kere yapılmalı.
Ağırlıkla veya fotoğrafta göründüğü gibi ağırlıksız. Nasıl yaparsanız yapın yeter ki Squat yapın. Squat hareketi daha çok kalça ve göbek kaslarında etkili. Bu hareketi de 25 kez yapıyoruz. 
Bisiklete benzeyen bu hareketin ismi Crunch. 25 kere de bu hareketi yapıyoruz.
Yorulduk biliyorum ama bitmek üzere. Üstteki hareketin ismi dağ tırmanışı. 25 kere de bunu yapıyoruz.
Ve son olarak her derde deva Plank. Bu hareketi yaparken önemli olan şey ağırlığı kollarınızın ve ayaklarınızın üstüne vermeniz. Karın kaslarınızı kullanmanız ve yerde yatay halde durmanız gerekiyor. Popo yukarda değil. Bu hareketi yaparken eğer beliniz ağrıyorsa muhtemelen yanlış yapıyorsunuz. Bu günlük listede plank'i 25 saniye yapıp bitiriyoruz. Daha etkili olması açısından bu listeyi 2 kere yapabilirsiniz. 1 ayı bile bulmayacaktır bedeninizdeki değişimi farketmeniz. Yaz geliyor, sızlanmayı bırakıp harekete geçme vakti!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler