13 Temmuz 2014 Pazar

GÜLMEKTEN ÖLEN ADAM VAKASI - KİTAP DEĞERLENDİRMESİ

Aslında bu yazıyı size 2 hafta önce yazmış ve yayınlamıştım. Fakat farkettim ki yazı hiç yayına girmemiş. Blogspot yüzünden mi benim bilgisayarım yüzünden mi bilmiyorum ama aslında yazdığım bir şeyi yeniden yazmaktan hiç hoşlanmasam da kitabı o kadar sevdim ki yeniden yazmaya değer diye düşündüm. Polisiyenin okumadığım türü kalmadığını düşünen ben Kadıköy Alkım'da kitaplara baka baka gezerken gözüme bu kitap takıldı. Daha önce de söylediğim gibi kitap kapakları bence çok önemli. İçerik tabiki her şeyin önünde gelir fakat kapak da ilgi çekici olmalı ki okuyucuyu kendisine çeksin. Bu kitap tam da böyle bir kapağa sahip. İsmi de ilk dikkatimi çeken şeylerden oldu: "Gülmekten Ölen Adam Vakası" Nasıl yani diye düşünürken kitabı incelemeye koyuldum ve bir Hint Polisiyesi olduğunu gördüm. Detaylar hakkında daha da meraklanınca hemen satın aldım. Tarquin Hall İngiiz bir yazar ve Vish Puri'nin baş karakeri olduğu polisiyelerine 2009 yılında başlamış. İlk kitabı Kayıp Hizmetçi Vakası imiş fakat ben kendisini bu kitap ile tanıdım. Yazar kitaplarını Hindistan'da gazetecilik yaptığı dönemde yaptığı gözlemlere dayanarak yazmış. Kitaplarında baş karakter dedektif Vish Puri'nin kendine has yöntemlerle sorunları çözüşünü anlatırken Hindistan'ı da trajikomik ve çok renkli olarak resmetmiş. Zaten görmek istediğim ülkelerin başında gelen Hindistan'ı daha da cazip kıldı benim için. Hindistan'ın en bilinen bilimadamlarından ve hayatını guruların yalanlarını ortaya çıkartmaya adamış Dr. Suresh'in kahkahalar atarak gülerken esrarengiz şekilde hayatını kaybedişini ve bu olaylar zincirinin ardındaki gerçekleri ortaya çıkartmaya çalışan Vish Puri'nin maceralarını anlatıyor kitap. Kitap akıcı ve elinizden bırakamayacağınız türden. Tarquin Hall'un bu kitabında sadece macera değil, üçüncü dünya ülkelerinin ortak kaderi olan, çevre kirliliği, toplumsal eşitsizlik, kokuşmuş medya ve hukuk sistemini de gözlemleyebilirsiniz. 
Gece gündüz, işyerinde öğle aralarında bile elimden düşmeyen bu kitabı sizin de beğeneceğinizi umuyorum. Hepinize şimdiden iyi okumalar, mutlu pazarlar...

8 yorum:

  1. Hemmen not edildi , adı yeter zaten :)

    YanıtlaSil
  2. Aklımın köşesine yazdım, teşekkürrler. Bu arada kapak tasarımı gerçekten de çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapağı ayrı, kendisi ayrı eğlenceli bir kitap. Okumalısın ;)

      Sil
  3. İsmi çok ilginç :)
    Yorumunuz sayesinde ekledim listeme
    (:

    YanıtlaSil
  4. Slm, Vısh Puri'yi başka bir yorumlayan görünce nasıl sevindim anlatamam. Kayıp Hizmetçi Vakası'nı okuyup yorumlamıştım. Polisiye edebiyat ilgi alanım. Çok özel bir polisye gerçekten.
    http://guzelseylerrehberi.blogspot.com.tr/2014/05/safran-rengi-bir-polisiye-karsnzda.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kayıp hizmetçi vakasını okuyacağım almak için bir fırsat yaratabilirsem :)

      Sil
  5. iki kitabı da listeme ekledim :) bir sonraki kitap alımında benim olacaklar ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler