23 Ocak 2015 Cuma

KADIKÖY'DE GERÇEK BİR KAÇIŞ DENEYİMİ: GİZEMLİ EV


Son dönemlerde tüm Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de oldukça popüler olan Kaçış Oyunları ile ilgili bir çok yazı yazmıştım. Bu sefer ki Kadıköy'de gizemlerle dolu bir ev olan Gizemli Ev ile ilgili. Öncelikle belirtmeliyim ki oyunun konusu oldukça ilgi çekici ve heyecanlı. 

" İlk albümünü 1986 yılında yayınlayan Barış Gökcen, şöhret basamaklarını hızla tırmandı. Albümü 2 milyon satarak önemli bir başarıya imza atan genç müzisyen sonraki albümlerinde istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Zaman içinde çabuk kazanıp kaybettiği şöhreti onu bunalıma sürükledi. Özel hayatında yaşadığı sorunlar plak şirketleriyle olan ilişkilerine de yansıyınca uzun bir süre inzivaya çekildi. Geçirdiği kötü ve buhranlı günlerin ardından kendisine çekidüzen veren müzisyen, ilk albümünde yakaladığı başarıyı yeniden elde edebilmek için albüm çalışmalarına başladı. Ne var ki başarısını göremeden hayata gözlerini yumdu. Ölümünün ardından albümü, 10 milyon satarak yeni bir rekora imza atarken plak şirketinin de yüzünü güldürdü... Ölmeden önceki son anlarını geçirdiği Kadıköy'deki evi, olay yeri incelemelerinden sonra mühürlenerek kapatıldı. Aradan geçen 20 yıla rağmen Gökcen'in ölümündeki sır perdesinin aralanmaması nedeniyle bir grup gazeteci, olayı araştırmak için yeniden Kadıköy'deki evine geldi... Polis, gazetecilere araştırma yapabilmeleri için sadece 1 saat verdi. Bakalım bu gizemli ev'in sırlarını çözebilecekler mi?"
Konu eminim benim gibi, sizin de ilginizi çekmiştir. Oyunda yapmanız gereken ipuçlarını toplayıp bu ölümü aydınlatmak. Oyunun kahramanı eceliyle mi ölmüş yoksa bir cinayete mi kurban gitmiş? Bu oyunun en güzel ve tercih edilesi nedenlerinden biri tabiki konumu. Anadolu yakasında yer alan oyunlara göre konum bakımından oldukça kolay ve merkezi. Kadıköy Bahariye Caddesini bilmeyen İstanbullu yoktur sanırım. Gizemli Ev Kadıköy Bahariye Caddesinde meşhur Süreya Operasının tam karşı sokağında. Daha önce bu tip oyunları oynamadıysanız sizin için iyi bir seçim olacağı gibi, bu tip oyunlarun müdavimlerindenseniz de oyun kurgusu ve bulmacaların zorluğu ile de kendinizi sınamanız açısından iyi bir seçim. Oyunu oynamak için yapmanız gereken tek şey ise www.gizemliev.com adresine girip Rezervasyon sekmesinden size uygun gün ve saati seçmek. Oyun oynamanın yanı sıra Doğum günü ve Sevgililer Günü özel gün kutlamaları için de bu oyunu tercih edebilirsiniz. Özellikle Sevgililer Günü için iyi bir seçim olacağını düşünüyorum. Oyun size, kutlama sevgilinize güzel bir sürpriz olacaktır...

Sömestr ve haftasonunda yapılacak listesinde ilk sıralarda yer alması gereken bir etkinlik önerisi bu. Gidip oynarsanız lütfen yorumlarınızı bana iletin. Bakalım siz de benim kadar beğenecek misiniz?

3 yorum:

  1. kulağa hoş gelen bir gizem

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar Gizemli Ev'i ve Taksim tarafindaki ISTtrapped'in sik sik duyar oldum.. En kisa surede gidip denemeli! :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemli. Teşekkürler